Fellesforbundet avdeling 10

Varsler om trusler og trakassering

Ansatte er rystet over arbeidsforholdene i den populære sportsrestauranten O’Learys i Oslo og har koblet inn LO.

Publisert 18.02.2019 kl. 12:40

Flere forbund viste støtte til de streikende ved Godt Brød: – Dere er ikke alene

– Jeg er stolt av dere. Dere tar kampen for de unge i arbeidslivet, sa Kine Asper til de streikende ved Godt Brød i Nydalen da flere forbund møtte opp til støttemarkering.

Publisert 18.02.2019 kl. 08:59

15. februar gikk de ansatte ved Godt Brøds avdeling i Nydalen ut i streik. Historien starter ett år tidligere med unge ansatte som oppdager at de ikke får den lønna de har krav på.

Grytidlig om morgenen den 15. februar samler noen få sjeler seg i mørket utenfor Godt Brød i Nydalsveien 33 i Oslo. Én etter en drar de hver sin knallgule vest nedover overkroppen. Flere kommer til, med ett er de mange. «Brød med bismak» står det på løpeseddelen de deler ut til kaffetørste forbipasserende. På det lille papiret forklarer de hvorfor de krever tariffavtale. Arbeidsgiver nekter fortsatt å gi etter. Ti måneder etter at ansatte organiserte seg, er det nå duket for streik. Her fortellingen om den lange veien frem dit.

Publisert 18.02.2019 kl. 08:56

Servitør Italo taper stort: Én million nordmenn får ikke pensjon fra første krone

Servitør Italo Freitas synes det er urettferdig at han og kollegene ikke har samme pensjonsopptjening som andre i arbeidslivet.

Publisert 21.01.2019 kl. 15:37

«Pensjon blir en vinnersak ved stortingsvalget i 2021»

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen setter søkelyset på LOs pensjonskrav i innspurten av regjeringsforhandlingene.

Publisert 18.01.2019 kl. 12:25

Metoo i serveringsbransjen: Servitør rømte gråtende inn på toalettet: - Uholdbart

Arbeidsministeren vil senke terskelen for å melde ifra.

Publisert 02.01.2019 kl. 15:31

Metoo et år etter - Fortsatt mange som vitser Metoo bort

Sunniva Andreassen ga et ansikt til metoo-kampanjen i norsk politikk og beskriver det som en frihetskamp. Kampen er ikke over, advarer LO og Ap.

Publisert 02.01.2019 kl. 15:10

Fagforeningene ringes ned av utelivsansatte som tjener ulovlig lite

Veldig mange i utelivsbransjen tjener langt under lovpålagt minstlønn. Fagforeningene innen hotell- og restaurant sier mange ikke tør å stille krav til sjefen, selv om de har loven på sin side.

Publisert 07.12.2018 kl. 15:38

Klager på arbeidsforholdene hos konditorstjerna Pascal

Hverdagen hos konditor Pascal Dupuy er langt fra TV-serien, hevder nåværende og tidligere ansatte.

Publisert 13.11.2018 kl. 11:44

TGI Friday's stenger ny Oslo-restaurant: - Svært dårlige nyheter

De ansatte ved filialen i Klingenberggata fikk nedleggelses-beskjeden bare dager før dørene stengte.

Publisert 02.11.2018 kl. 15:28