Fellesforbundet avdeling 74 Nord-Hålogaland

Tariffoppgjøret er igang!

Selv om partene ennå ikke har møttes til forhandlinger, og til og med før oppgjørsformen er avgjort, har klubblederne i Fellesforbundet avd 74 allerede startet oppkjøringen til årets tarifforhandlinger.

1.-2. februar samlet i underkant av 60 klubbledere seg i Tromsø, for å oppdatere seg, skolere seg og debattere det kommende tariffoppjøret.

Til sammen representerer de tillitsvalgte over 600 av våre medlemmer i tariffbundne bedrifter.

I løpet av de 2 dagene gav Fellesforbundets Forbundssekretær, Hege Skulstad Espe, klubblederne en grundig innføring i hvilke krav medlemmene har fremmet, hvordan vi vil at AFP-ordningen skal innrettes, om prisstigninger, innleieproblematikk og sosial dumping, reisebestemmelser, turnusordninger, lønnskrav, gangen i oppgjøret, oppgjørsform, med mer. Distrikstsekretær, Per Christian Jakobsen, innledet om hvordan forbundet forholder seg til en eventell streik, hvordan den gjennomføres, og hvordan medlemmene bør forberede seg. Siste dagen fikk vår egen organisasjonsarbeider, Leif Petter E. Hansen, fritt utfolde seg om fagbevegelsens historie og ideologi, hvordan vi forholder oss til de som velger å stå utenfor fagforeninga, maktfordeliga i arbeidslivet, klubblederens og medlemmenes påvirkningskraft, og sist men ikke minst streikebryteri opp gjennom historia; hva vi anser som streikebryteri, og hvordan vi skal forholde oss til de 'kolleger' som velger å utføre slikt arbeid.

Tilbakemeldingen fra klubblederene er utvetydig nyttig på flere måter; Klubblederne får den kunnskap som skal til for å kunne bringe god og korrekt info videre til sine medlemmer, det knyttes nye bekjentskaper som kan bistå ved senere anledninger, idéer utveksles, og en får debattert utfordringer vi vet kan oppstå.

Debatten under kurset ga et klart inntrykk av at vi har sterke klubber, med dyktige klubbledere, som allerede nå er klare for årets oppgjør!

Sjekk facebooksida vår for bilder

Bedriftsklubbene som var representert:

Aibel AS Avd Hammerfest
Aksis Arbeid og Kompetanse AS