Fellesforbundet avdeling 670

Info om lønnsoppgjøret

Vi skal her forsøke å samle en del informasjon om årets lønnsoppgjør. Vi kommer til å legge ut linker til viktige dokumenter Linker til LOs hjemmesider og Fellesforbundets hjemmesider vil også bli lagt ut her.

Lavtlønnstillegg.

Over 9000 av Fellesforbundets medlemmer vil få lavlønnstillegg gjennom årets samordnede oppgjør mellom LO og NHO. Her er en oppklaring rundt hvem dette gjelder.

Det gis et lavlønnstillegg på kroner 2,50 til alle arbeidstakere som er omfattet av følgende av forbundets overenskomster:

• Bokbindere
  • Riksavtalen
  • Landforpleiningsavtalen
  • Industrioverenskomsten/TEKO-delen
  • Bilutleie
  • AMB-overenskomsten
  • Jordbruk og gartneri

Dette lavlønnstillegget kommer i tillegg til det generelle tillegget på kroner 1,-.

For noen av overenskomstene kommer i tillegg inntill 30 øre etter de forbundsvise tilpasningsforhandlingene, men her er det ulike løsninger, som fremkommer av stemmemateriellet og protokollene fra den enkelte overenskomstvise tilpasningsforhandlingen.

Informasjonskonferanser

Det blir avholdt informasjonskonferanser to steder i Innlandet i forkant av uravstemning. Disse konferansene er beregnet for klubbledere. Disse har rett til fri fra jobb for å delta.

12.4.18, kl 10:00 Skogbruksmuseet Elverum.

16.4.18, kl. 11:00 Scandic Lillehammer Hotell.

Program for infokonferansen her.

Uravstemning.

Alle klubber skal avholde uravstemning innen 26.4.18. Avdelingen kommer til å kontakte klubbledere i forkant, for og avtale levering av materiell for uravstemning.

Infobrosjyre om uravstemning alle overenskomster untatt Industrioverenskomsten her.

Infobrosjyre for Industrioverenskomsten her.

Stemmeseddel alle untatt industri

Stemmeseddel for industrioverenskomsten

Stemmeprotokoll for alle untatt industri

Stemmeprotokoll for industrioverenskomsten