Fellesforbundet avdeling 747 Unionen Fagforening

Nyheter

Tålmodigheten er slutt. Innleie må forbys i byggebransjen i Oslo, sier Arbeiderpartiet

Stortinget må nå ta stilling til om innleie på Oslos byggeplasser skal forbys, etter forslag fra Ap. Situasjonen er prekær, sier Fellesforbundet.

Publisert 08.11.2019 kl. 11:53

Stoltz Entreprenør fortsetter satsingen på egne fagarbeidere

Stoltz Entreprenør AS har siden 1978 hatt lærlinger i betongfaget. Nå er nye lærlinger på plass for å ta del i det som har blitt en stolt læretradisjon i den 114 år gamle bedriften.

Publisert 01.11.2019 kl. 08:22

Make byggebransjen Great again!

Med disse ordene oppsummerte Jorge Dahl paneldebatten da Arbeidstilsynet stod som arrangør og Bergen Næringsråd inviterte til seminar under overskriften: Arbeidslivskriminalitet i byggebransjen - lav risiko og høy profitt? Jorge Dahl var invitert sammen med Jon Sandnes fra BNL som innleder under overskriften "Økt regulering, tilsyn og rapportering, er det gode nyheter?"

Publisert 21.10.2019 kl. 10:38

Landsmøtet 2019: EØS, bemanningsbransjen, klima og bompenger

Fellesforbundets åttende ordinære landsmøte er ved veis ende. Her er noen av spørsmålene som ble behandlet.

Publisert 18.10.2019 kl. 12:57

Innleie: Åtte av ti byggeplasser i Bergen bryter loven

Reglene for innleie fungerer åpenbart ikke når det er lovbrudd på 78 prosent av byggeplassene, mener leder for Unionen fagforening Jorge Dahl.

Publisert 08.10.2019 kl. 13:05

Tariffavtale signert i natt: Foodora-streiken er over: Sykkelbudene får både lønnsøkning og kompensasjon for å holde klær og utstyr

Nesten 14 timer med mekling endte med tariffavtale for sykkelbudene i Foodora litt etter klokka halv to i natt. Dermed settes sluttstrek for over en måned med streik.

Publisert 27.09.2019 kl. 09:07

Jorge Dahl, leder Unionen fagforening i Fellesforbundet: – Jeg tror egentlig ikke jeg har opplevd noen østeuropeere som får fagarbeiderlønn

Jorge Dahl er ikke en som lar seg stoppe av hindringer. Nå vil han ha Fellesforbundets landsmøte med på et mer kritisk EØS-vedtak.

Publisert 24.09.2019 kl. 19:56

Legger ut på turné for å rekruttere flere unge til bygg og anlegg

Denne uken går startskuddet for høstens store rekrutteringsturné for å friste flere unge til å velge en karrierevei innen bygg og anlegg.

Publisert 11.09.2019 kl. 10:56

Et velfungerende demokrati er avhengig av at flest mulig bruker stemmeretten.

Styret og ansatte i Unionen Fagforening med en klar oppfordring til våre medlemmer. #brukstemmeretten

Publisert 05.09.2019 kl. 19:14

– Det er ingenting som tyder på bedring i bemanningsbransjen

Lederne for to byggfagavdelinger i Fellesforbundet reagerer på nestleder Steinar Krogstads optimistiske syn på bedring i bemanningsansattes forhold.

Publisert 03.09.2019 kl. 11:01