Transportselskaper i Norge tariffoppgjøret 2020

Det har kommet endel spørsmål om årets lønnsoppgjør for godsbransjen. Vi skal kort prøve å oppsummere hva oppgjøret gir den enkelte.

954070-trucks-in-row.jpg

Generelt tillegg til alle

Fra 1 april 2020 får alle kr. 0,50.- i et generelt tillegg. Fra samme dato får alle et godstillegg på kr 1,50.- totalt kr. 2 til alle. Disse 2 kronene legges også på tariffavtalens minstelønnssatser på alle årstrinn.

Minstelønnssatsene økes

Fra 1. oktober 2020 legges det ytterligere kr, 4,30 på tariffavtalens minstelønnssatser. Vær klar over at denne økningen bare gjelder for ansatte som lønnes etter minstelønnssatsene i overenskomsten.

Ansatte som har lokale lønnsavtaler fremforhandlet av tillitsvalgte og klubb som ligger over får ikke økning fra 1 oktober 2020, men her må da tillitsvalgte og klubber gå i lokale forhandlinger.

Konsekvenser for lokale avtaler

Dersom noen lokale avtaler etter de overnevnte datoer tas igjen, eller blir forbigått lønnsmessig som en følge at minstelønnssatsene i overenskomsten sentralt tar igjen lokale avtaler skjer følgende:

1. Lokale avtaler som tas igjen og blir liggende likt med overenskomsten, der må klubben/tillitsvalgte forhandle opp lønna lokalt.

2. Lokale avtaler som gir en lavere timelønn etter sentrale tillegg er gitt, skal ha betalt den økningen som skaper skille mellom lokal lønn og nye minstelønnsatser i overenskomsten. Igjen må da klubb/tillitsvalgt ta opp lokale forhandlinger for å øke lønna som er «spist» opp av sentrale tillegg.

Er det spørsmål ta kontakt med Ole Einar Adamsrød.

Denne avtalen forhandles sammen med Overenskomst for godstransport med Norsk Lastebileier-Forbund.

Fellesforbundets forhandlingsdelegasjon.