Se nyheter hos din lokale avdeling

Rett høyre med Venstre

Søndag 14.januar presenterte den nye blågrønne regjeringen sin plattform. Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, mener politikken som Høyre, FrP og Venstre nå legger opp til, bidrar til å svekke det organiserte arbeidslivet.

Publisert 16.01.2018 kl. 11:47

To nye ungdomssekretærer valgt

Ordningen med valgte ungdomssekretærer i Fellesforbundet har nå vart i to år, og det har blitt valgt nye sekretærer i områdene som i forbundet kalles ADK Sør-Øst og ADK Sør-Vest. De to nye er Siri Hoverud og Kim Stian Tjelta Ellingsen, begge 26 år.

Publisert 12.01.2018 kl. 09:11

Oppfordrer til klimaengasjement

- Vi må ta klimautfordringene på alvor, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum. Han oppfordrer alle forbundets medlemmer og tillitsvalgte til å være med på klimadugnaden.

Publisert 11.01.2018 kl. 08:02

Gratulerer med tariffavtale!

En tariffavtale er selve fundamentet for å få til gode lønns- og arbeidsvilkår i en bedrift. Vi i Fellesforbundet er glade for at vi i desember 2017 opprettet 21 nye tariffavtaler, og at vi dermed har bidratt til ordnede forhold på mange arbeidsplasser, sier forbundsleder Jørn Eggum. Han gratulerer de nye bedriftene og forbundets medlemmer med opprettelsen av avtalene!

Publisert 02.01.2018 kl. 07:48

Forbud mot underbetaling av ansatte

Fra 1. januar 2018 blir det forbudt å lønne hotell-, restaurant- og cateringarbeidere over 18 år mindre enn 157,18 kroner per time. Den nylig vedtatte Forskrift om allmenngjøring av tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringvirksomheter gjelder enten arbeidstakerne er fagorganiserte eller ikke, enten de er norske eller utenlandske, og uansett hvor i landet de jobber.

Publisert 01.01.2018 kl. 08:45

Driften fortsetter i Norske Skog

I en børsmelding heter det at driften ved de syv papirfabrikkene til Norske Skog vil gå som normalt, selv om morselskapet i konsernet i dag slår seg konkurs.

Publisert 19.12.2017 kl. 10:15

Arbeidstidsordninger i 2017

Arbeidstidsordninger som ønskes behandlet i 2017 må sendes Fellesforbundet senest 19. desember på post@fellesforbundet.no

Publisert 13.12.2017 kl. 12:21

Drink for å motvirke seksuell trakassering

I kjølvannet av kampanjen #NotOnTheMenu kommer nå et nytt tiltak mot seksuell trakassering fra serveringsbransjen: En egen drink kalt «The Saviour». «The Saviour» ser ut som en hvilken som helst lekker drink, men den inneholder bare vann. Målet er å signalisere til gjester at utestedet har nulltoleranse for seksuell trakassering.

Publisert 08.12.2017 kl. 10:31

- Vi må få endret urettferdigheten i AFP

- Vi må få gjort noe med avtalefestet pensjon i tariffoppgjøret, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i et intervju med Klassekampen. - Det desidert viktigste for oss, og som vi har landsmøtevedtak på, er at vi må gjøre noe med at man i dag får alt eller ingenting. De som jobber og har vært med i en AFP-bedrift i hele yrkeslivet og uforskyldt detter ut rett før de når AFP-alder, må ivaretas så de ikke står igjen med ingenting, slik de gjør i dag, sier han.

Publisert 06.12.2017 kl. 08:46

Flott førjulsgave til Aker Solutions

Førjulsglede i Aker Solutions: Selskapet skal levere produksjonssystemet for subsea samt designe toppsiden av den flytende produksjonsenheten (FPSO). Den samlede kontraktsverdien er anslått til fire milliarder norske kroner. Subsea-delen gir jobb for Tranby, Egersund og Sandnessjøen, i tillegg til virksomheter i Storbritannia, India, Malaysia og Brasil. Den flytende produksjonsenheten skal bygges blant annet i Stavanger og India.

Publisert 05.12.2017 kl. 10:20