Se nyheter hos din lokale avdeling

- Stå sammen med norske arbeidsfolk!

Regjeringen vil åpne for at Kiel-fergene til Color Line kan flagge om til Norsk Internasjonalt Skipsregister. I dag markerte mange fra fagbevegelsen sin motstand mot forslaget. - Å tillate NIS-vilkår i norsk farvann er å snu den norske modellen på hodet! Vår appell til regjeringen er: Så sammen med norske arbeidsfolk i kampen for et anstendig arbeidsliv, sa forbundsleder Jørn Eggum under markeringen.

Publisert 22.02.2017 kl. 12:20

Kjøpekraften må sikres!

Tirsdag vedtok LOs representantskap felles krav til årets lønnsoppgjør. -Vi krever at kjøpekraften sikres i 2017. Vi kan ikke godta en reallønnsnedgang også i år, sier forbundsleder Jørn Eggum.

Publisert 21.02.2017 kl. 14:10

Fortsatt uverdige forhold på Robertson Winery!

Våre ambassadører som nettopp har vært i Sør-Afrika, fikk besøke vingården Robertson Winery. Fagforeningen CSAAWU organiserer arbeidere som jobber på vingårdene og i tapperiene. Apartheid-systemet lever i "beste" velgående, med ulik lønn og ulike regler avhengig av hudfarge. Og de har en klar beskjed til oss forbrukere her hjemme: ikke kjøp Robertson-vin før forholdene er blitt bedre!

Publisert 21.02.2017 kl. 08:41

Bra at frontfagets ramme holdes!

Teknisk Beregningsutvalg anslår årslønnsveksten fra 2015 til 2016 for NHO-bedrifter til om lag 2 prosent for industriarbeidere og til 2¼ prosent for industrifunksjonærer. -Lønnsveksten innenfor andre deler av privat sektor og i stat og kommune har stort sett holdt seg innenfor rammen av frontfaget. Dette er ekstra viktig i en vanskelig tid for den konkurranseutsatte delen av næringslivet, sier forbundsleder Jørn Eggum.

Publisert 20.02.2017 kl. 13:27

Sterke inntrykk fra kullgruvene i Sør-Afrika!

Våre ambassadører fortsetter sin reise i Sør-Afrika, og de fikk sterke inntrykk da de besøkte kullgruveområdene i Witbank. Mange av de som bor her har ikke tilgang til elektrisitet og rent vann, og det er stor luftforurensning i området. Trine Plassen og Ivar Sætre beskriver her opplevelsene.

Publisert 16.02.2017 kl. 10:39

Enige om mulighetene i olje- og gassnæringen

- Vi er kanskje ikke enig med olje- og energiminister Terje Søviknes i alt, men vi er i alle fall enig i at mulighetene for fremtidig verdiskaping innenfor olje- og gassnæringen i Norge er svært store, sier forbundsleder Jørn Eggum. Han møtte onsdag statsråden og statssekretær Kjell-Børge Freiberg til en samtale.

Publisert 15.02.2017 kl. 13:19

Viktig samarbeid med Norsk Folkehjelp i Sør-Afrika

Fellesforbundet støtter Norsk Folkehjelps arbeid i Sør-Afrika. Folkehjelpa samarbeider lokalt med organisasjoner som arbeider for demokrati og omfordeling av makt og ressurser. Ambassadører fra Fellesforbundet er nå i Sør-Afrika for å lære mer om arbeidet!

Publisert 13.02.2017 kl. 12:03

Utviklingen i byggebransjen må snus!

Faste ste ansatte fagarbeidere blir mer og mer erstattet av arbeidere tilknyttet bemanningsbyråer. -Det vokser fram et A- og B-lag i byggebransjen, og denne utviklingen må snus, sier forbundssekretær Per Skau til Nrk.

Publisert 10.02.2017 kl. 08:53

Arbeidsmiljøloven- 40 år og viktigere enn noen gang!

Lørdag 4. februar 2017 er det 40 år siden arbeidsmiljøloven ble vedtatt på Stortinget. Vi mener arbeidsmiljøloven er viktigere enn noen gang for å sikre medvirkning og innflytelse på jobb!

Publisert 04.02.2017 kl. 09:00

Nye ubåter, nye muligheter!

-Fellesforbundet er tilfreds med at Regjeringen har valgt Tyskland som strategisk samarbeidspartner for nye ubåter. Anskaffelsen må brukes til å gi norsk forsvarsindustri internasjonal markedsadgang, for norske bedrifter er verdensledende på mye av teknologien som brukes. På vedlikeholdssiden er det også gode muligheter for å ta i bruk den høye kompetansen hos Forsvarets egne verksteder, sier forbundsleder Jørn Eggum.

Publisert 03.02.2017 kl. 12:56