Se nyheter hos din lokale avdeling

God jul og godt nyttår!

Vi ønsker alle våre medlemmer, samarbeidspartnere og sympatisører en riktig god jul og et godt nyttår! Vi ser fram til samarbeid i 2016! Vårt kontor er stengt fra julaften til mandag 4. januar.

Publisert 22.12.2015 kl. 19:26

6-timersdagen- drømmen som forsvant?

Forbundsleder Jørn Eggum skriver i Klassekampen om 6-timersdagen: Selv om 6-timers dagen ikke er blitt innført, er det vedtatt mange andre arbeidstidsreformer, og den faktiske arbeidstida har blitt redusert. Å redusere den alminnelige arbeidstid pr uke til 30 timer vil gi et enormt produksjonstap. Da bør vi heller fortsette med forsøk i for eksempel en del omsorgsyrker og forsøk i form av innarbeidings- og rotasjonsordninger i deler av industrien.

Publisert 22.12.2015 kl. 12:45

- Statoil velter kostnader over på skattebetalerne

Forbundsleder Jørn Eggum er provosert over Statoils bruk av sluttpakker: - Statoil kaster regningen for sluttpakkene over på oss skattebetalerne, i en situasjon der industrien ellers må snu på kronene og holde økonomien sunn inntil noe oppdrag dukker opp, sier han til VG.

Publisert 21.12.2015 kl. 09:05

Frist – behandling av innarbeidingsordninger

Søknader om innarbeidingsordninger til Fellesforbundet, som må behandles før nyttår, må sendes Fellesforbundet senest i dag onsdag 16. desember. Søknader som blir sendt etter 16.desember blir først behandlet på nyåret.

Publisert 16.12.2015 kl. 08:50

Ny konsernavtale med Choice-hotellene!

I dag signerte klubbleder Merete Sutton og konserndirektør Torgeir Silseth konsernavtale mellom Fellesforbundet og Choice-hotellene. Konsernavtalen sikrer de ansatte medbestemmelse der avgjørelsene i konsernet blir tatt. Det er en solid og viktig jobb som har blitt gjort for å få avtalen i havn.

Publisert 15.12.2015 kl. 13:31

Kjøper aksjer i Klassekampen

Fellesforbundets forbundsstyre har i dag vedtatt å kjøpe aksjer tilsvarende en eierandel på fem prosent i Klassekampen AS. Beslutningen er en oppfølging av vedtak gjort på landsmøtet i oktober.

Publisert 15.12.2015 kl. 12:02

Nye nettsider!

Velkommen til våre nye nettsider! Alle våre sider og alle avdelingenes sider er nå skjermtilpassede, og vil fungere bra både på desktop, nettbrett og mobil Vi har også lagt vekt på mer brukervennlighet, og håper medlemmer og andre lettere finner det de leter etter.

Publisert 09.12.2015 kl. 10:51

Flyseteavgiften for lite utredet

- Vi mener at den foreslåtte flyseteavgiften er for lite utredet, og at den kan gi store negative effekter. Innføring av en eventuell flyseteavgift bør derfor utsettes til 1. november 2016, og utredes skikkelig, sier forbundssekretær Per Skau i Fellesforbundet.

Publisert 03.12.2015 kl. 14:16

Enormt løft for økt seriøsitet i bygg og anlegg!

Fellesforbundet, BNL, KS og Difi står sammen bak forslag til nye seriøsitetsbestemmelser. - Dette er banebrytende, og veldig positivt for både samfunnet og byggenæringen. Nå får alle fylkeksommuner, kommuner og offentlige innkjøpsorganisasjoner nye anbefalinger for å sikre at useriøse ikke slipper til i konkurransen i bygg og anlegg, sier forbundssekretær Per Skau.

Publisert 16.11.2015 kl. 10:20

- Bra med krav til flere fagarbeidere!

Statsbygg vil nå kreve at minst 4 av 10 arbeidstimer på deres anlegg skal utføres av faglærte arbeidere

Publisert 12.11.2015 kl. 16:18