Hopp til hovedinnhold

Pizza med bismak?

I norsk arbeidsliv er det en selvfølge å kunne kreve tariffavtale. Ledelsen i Olivia motarbeider det seriøse og organiserte arbeidslivet!

Hva handler Olivia-streiken om?

Streiken på Olivia Hegdehaugsveien handler om den grunnleggende retten til tariffavtale. Tariffavtalen gir kjøreregler i arbeidslivet som de ansatte vil ha.

Hvorfor streiker Fellesforbundet på Olivia?

På Olivia Hegdehaugsveien har flertallet av de ansatte meldt seg inn i fagforeningen. Det har de gjort fordi de ønsker en tariffavtale, slik de fleste som jobber i Norge har. Ledelsen nekter dem tariffavtale. Derfor er det streik.

Hva er en tariffavtale?

Tariffavtalen er en avtale mellom arbeidsgiverne og arbeidstakerne, her representert ved Fellesforbundet. Tariffavtalen har bestemmelser om arbeidstid, lønn, vaktlister, diverse tillegg og når man har krav på fri med lønn og mer. 

Les mer om tariffavtale

Helt i klartekst:

De ansatte på Olivia vil ha lønn og vilkår på linje med andre i restaurantbransjen. De vil ha forutsigbarhet for arbeidstid og ordnede arbeidsforhold. De vil ha medbestemmelse i sin arbeidshverdag.

Alt dette er både selvsagt og grunnleggende i det norske arbeidslivet. Det må også Olivia forstå. Olivia kan avslutte streiken ved å inngå tariffavtale med Fellesforbundet.

Hva kan jeg gjøre?

Du kan velge andre spisesteder enn Olivia. Du kan fortelle kjeden hvorfor. Er du i Oslo kan du hilse på våre streikende som står utenfor Hegdehaugsveien 34 og vise din støtte.

Maten smaker best når de ansatte har det bra!

Send en e-post til Olivia og fortell hva du synes om en arbeidsgiver som ikke respekterer spillereglene i det norske arbeidslivet:

Send en e-post til Olivia

Les mer

Les mer om streiken i Fri Fagbevegelse

Snorre Valen skriver om "Olivias kulturkamp mot den norske arbeidslivsmodellen"

230220 Streik Olivia.jpg