Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Kåret til smarteste bedrift

Raufossbedriften Hexagon Ragasco ble i går kåret til Norges smarteste industribedrift 2015. Klubbleder for Fellesforbundet på bedriften, Bjørn Sigurd Svingen, er stolt over hva bedriften har fått til.

- Vi har fått til fleksibilitet i samarbeid mellom ansatte og ledelsen. Med høy andel fagarbeidere, etter- og videreutdanning og automatisering har vi produsert mer på kortere tid, sier Svingen.

- Et viktig smart moment har vært forhandlingsinstituttet mellom partene, som har sørget for at vi har kunnet utøve reell partsstyrt fleksibilitet. Smarte arbeidstidsordninger til beste for både ansatte og produksjon, og kjapp omstillingsevne ved behov for å ta i et tak. Med høy fagarbeiderandel og etter- og videreutdanning i kombinasjon med automatisering, og intern rekruttering av mange dyktige ansatte fra golvet, blir resultatet smart. Rimelig flat struktur er også et kjennetegn ved bedrifta. Vi har en ledelse som er tilgjengelig for en prat, uformelt som formelt. I kantina sitter alle samlet, uavhengig av hva de jobber med, forteller Svingen.

På ti år har Hexagon Ragasco seksdoblet produksjonskapasiteten og redusert produksjonstiden per enhet fra 74 sekunder til 14 sekunder.

Gjennom konkurransen ”Jakten på Norges smarteste industribedrift” har Norsk Industri og Siemens ønsket å frem de gode eksemplene. Årets konkurranse har hatt en rekorddeltagelse med 58 påmeldte bedrifter. Kåringen ble gjort på tirsdagens industrikonferanse.