Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Skal sikre faglige rettigheter

LO leder Gerd Kristiansen signerte i dag to avtaler om samarbeid med den internasjonale bygg-og trearbeiderføderasjonen. Prosjektene skal løpe til 2018.

- Det er ekstremt viktig med denne typen internasjonalt samarbeid. BWI kan legge press på nasjoner og store multinasjonale selskap på en helt annen måte enn nasjonale fagforeninger, sier LO leder Gerd Kristiansen.

- Det ene prosjektet skjærer rett inn i hjertet av den politiske debatten. Vi går her inn og direkte støtter BWIs arbeid med å organisere og sikre migrantarbeideres rettigheter ved større idrettsarrangement, fortsetter LO-lederen.

Helt konkret er prosjektets mål å organisere migrantarbeiderne og at fagbevegelsen i vertslandene fremmer deres rettigheter. Dette skal gjøres gjennom organisering, og aktivt integrere migrantene i fagforeningsstrukturene.

- Situasjonen i Qatar har gjort dette samarbeidet ekstremt relevant. BWI har en mulighet til å presse multinasjonale selskap som hentes inn for å jobbe i landet. Vi har fått tydelige signal i dag på at de stadig har fremgang i dette arbeidet, sier Kristiansen.

Det andre prosjektet er en videreføring av et prosjekt om å styrke arbeideres rettigheter i bygningssektoren i Kambodsja.

- Målet er at fagbevegelsen i bygningssektoren skal bli sterkere og at de er istand til å delta i sosial dialog. Dette skal gjøres gjennom å danne flere fagforeninger på arbeidsplassnivå, gjennom flere kvinner i lederposisjoner og ved å framforhandlet flere kollektive avtaler, avslutter LO-lederen.