Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Appell fra en av de streikende!

- Vi vil ikke bli tråkka på – men ha vår del av kaka. Derfor streiker vi, kamerater!!! Dette sa Dolores Olaussen, en av de streikende da hun holdt appell ved 1. mai arrangementet i Oslo. I Bergen var det Sandra Spjeld som holdt appell fra de streikende på Riksavtalen.

Dolores Olaussen, streikeleder og hovedtillitsvalgt Helsfyr hotell, holdt denne appellen på Youngstorget:

Det er oss ….somos nosotros…it is us
Det er oss det handler om.., kamerater. Så dere bilde av Ringnes og Stordalen i seng sammen, med roser og champagne? Det er vi som rer hotellkongenes senger. Det er vi som rydder rosene de har spredd. Og vi som serverte dem champagnen…  

-Og det er vi som skapt verdiene deres. Uten oss har de ingen ting…
Det er vi som står med ryggen bøyd over hotell sengene eller skyver tunge støvsugere over gulvene de har søpla til. Og vet dere hva, jeg liker jobben min!

Men de som kan gjøre en forskjell de vil ikke møte meg. Og står bak NHO.
Mange av de rikeste folka i Norge driver i hotell og reiseliv. De flytter verdier jeg skaper mellom driftsselskap og eiendomselskap. Det blir ikke nok igjen til en anstendig lønn til oss.
Hvorfor skulle Olav Thon, Stordalen og Ringnes drive hotell og bygge enda flere rom hvis de ikke tjener penger?

I industrien satser man på ansatte. Derfor finnes ord som innovasjon, samarbeid og medbestemmelse i industrien. I norsk hotellnæring er mange renholdere outsoursa til ISS, der innovasjon er å løpe fortere og fortere til du stuper, og så fylle på med ny billig arbeidskraft. Gjerne de som ikke tør å protestere. I dag blir kolleger trakassert av arbeidsgivere fordi de tør å gå til streik.
Det er uverdig og det er feigt!

Fra 2003 har hotellnæringen økt med over 5,8 millioner gjestedøgn mens lønna til oss hotellansatte har falt fra 85% til 77% av industriarbeiderlønn.
Utenlandsk arbeidskraft er ingen grunn for lav lønn. Vellykket integrering handler jo om trygge medarbeidere med faste og ordnede arbeidsforhold. Det er vi som nå streiker.

Vi vil ikke bli tråkka på – men ha vår del av kaka.
Derfor streiker vi, kamerater!!!