Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Flyforbudet må opprettholdes!

Fagforbundene som organiserer oljearbeidere offshore krever at flyforbudet for Super Puma-helikoptre EC225LP og AS332L2 opprettholdes! Mange oljearbeidere frykter at de nå kan bli tvunget til å fly med samme helikoptertypen som havarerte ved Turøy 29.april i år, hvor 13 mennesker mistet livet, om flyforbudet blir fjernet.

-Myndighetene og oljeselskapene må legge stor vekt på passasjerenes opplevde sikkerhet, skriver forbundene i et felles brev til samferdselsministeren.

-Det kreves av norske myndigheter at de ikke gir etter for presset fra EU om å oppheve flyforbudet, står det videre i uttalelsen. 

Forbundene vil også påpeke at de er svært tilfreds med at Statoil, som den dominerende aktøren på norsk sokkel, så tydelig har sagt fra om at selskapet ikke vil benytte seg av EC225LP og AS332L2 i dagens situasjon, og forbundene forventer at de andre oljeselskapene inntar den samme holdningen. -Dette er ikke bare en viktig beslutning sett i forhold til den fysiske helikoptersikkerheten, det er også et signal om at den opplevde sikkerheten til passasjerene tas på alvor, skriver forbundene videre. 

Les hele uttalelsen og brevet til samferdselsministeren her.