Hopp til hovedinnhold

Gir støtte til koreansk fagbevegelse

- Vi støtter de koreanske fagforbundenes kamp for å beholde faglige og menneskelige rettigheter, og fordømmer fengsling av faglige ledere i Sør-Korea. Det sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i en uttalelse som eer sendt til landets president. Fellesforbundets forbundsstyre støtter brevet og viser det med en solidarisk hilsen på bildet.

Sist oppdatert 29.11.2016 (kl. 12.26)

Fellesforbundets ledelse har sendt et brev til Sør-Koreas president i forbindelse med at fagbevegelsen i Sør-Korea i morgen 30. november har planlagt en stor generalstreik i landet. De protesterer mot sin regjering som gjør alvorlige inngrep i arbeidslivslover og utsetter de faglige aktive for represalier.
 
- Sammen med de øvrige medlemsorganisasjonene i føderasjonen IndustriAll Global Union har Fellesforbundet flere ganger protestert mot den behandling som våre kamerater i Sør-Korea har blitt utsatt for, sier forbundsleder Jørn Eggum. En rekke forbund over hele verden støtter den planlagte generalstreiken.

Flere hundre faglige tillitsvalgte ble arrestert i fjor da de gjennomførte en fredelig demonstrasjon, regjeringen  kalte det for forstyrring av lov orden. Lederen av Sør-Koreansk LO, Han Sang-gyun, ble dømt til fem års fengsel for dette.

IndustriAll Global Union oppfordrer nå til internasjonal faglig solidaritet med de sør-koreanske arbeiderne og med fagbevegelsen i landet.  Fellesforbundet støtter dette.

Les brevet som er sendt myndighetene i Sør-Korea