Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Bra for norsk industri at Hydro overtar Sapa!

Hydro kjøper opp verdens største produsent av aluminiumprofiler, Sapa - som de hittil har eid sammen med Orkla. -Aluminiumsprodukter vil spille en stadig større rolle i fremtidens bærekraftige økonomi, og det er veldig positivt om vi videreutvikler denne industrien her i Norge, sier forbundsleder Jørn Eggum.

Hydro blir dermed en ledende aktør i hele verdikjeden, fra gruver i Brasil til ferdige profiler og valsede produkter. Det sikrer et langsiktig perspektiv, og de ulike leddene i verdikjeden vil støtte hverandre.

For de tjuetre tusen ansatte i Sapa er det bra å få en sterk, industriell eier som vil støtte deres videre vekst. Med nærmere fem tusen ansatte i Norge, og trettifem tusen totalt i over førti land, befester Hydro seg som et av Norges største selskap.

Både Hydro og Sapa har sterke tradisjoner i å involvere de ansatte i utviklingen av bedriftene, og å satse på fagarbeidere. Den sterke globale posisjonen stiller også store krav til ansvarlig fremferd overfor alle ansatte og lokalsamfunn. Sammen med den globale fagbevegelsen er vi i god og kontinuerlig dialog med selskapet om dette ansvaret.