Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Bruk godkjent bilverksted!

Seks av ti bileiere vet ikke hvordan de skal finne et godkjent verksted. -Det er alvorlig! Du risikerer problemer ved reklamasjonsaker, garanti og du medvirker til en illegal handling. Velg et verksted som er godkjent, så du kan føle deg trygg, understreker forbundssekretær Kine Asper.

Nå starter en felles holdningskampanje fra mange organisasjoner, offentlige etater og bilbransjen selv. Målet er å få flere til å velge godkjent verksted når de skal reparere bilen sin.

Det stilles offentlige krav til verksteders kvalitet. Kravene stilles for å sikre sikkerheten til bilen. -Velger du å reparere hos et ulovlig verksted er du ikke like trygg.

Bileiere må sørge for å velge et verksted som har kompetanse og utstyr på plass. Aller første kriterium er at verkstedet er godkjent av Statens vegvesen.

Alle godkjente verksteder skal også ha et tydelig skilt med logoen til Statens vegvesen på veggen. -Du risikerer ikke bare dårlige og trafikkfarlige reparasjoner, ikke-godkjente verksteder er også ofte knyttet til omfattende kriminell virksomhet, forteller Kine Asper videre.

Finn godkjent verksted her.