Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Møtte FIFAs generalsekretær

Fellesforbundets nestleder Steinar Krogstad deltok tirsdag i et møte med FIFAs nye generalsekretær Fatma Samba Diouf Samoura. Tema var det kommende fotball-VM i Qatar og de vanskelige forholdene for bygningsarbeiderne under utbyggingen av anleggene.

- Den nye generalsekretæren har tidligere jobbet i FN-systemet og understreket at hun er svært opptatt av at FIFA må ha en bredere forståelse av fotball enn bare spillet, som også omfatter menneskerettigheter. Delegasjonen fra den internasjonale bygningsarbeiderføderasjonen (BWI) oppfattet dette som klart nye signaler, forteller Steinar Krogstad.

- Vi fikk forståelsen av at FIFA ved planleggingen av framtidige arrangementer i mye større grad vil ha fokus på grunnleggende menneskerettigheter. Men generalsekretæren utfordret oss også, hun spurte hva som skjer med bygningsarbeiderne når byggingen av VM-anleggene er ferdige? Klarer vi å etablere selvsstendige fagforeninger og opprettholde trykket da? Dette må vi ta med oss videre, sier Krogstad.

Med i delegasjonen fra BWI var også generalsekretær Ambet Youson. På bildet står Krogstad som nummer to fra venstre, Youson som nummer tre og Fatma Samba Diouf Samoura nummer fem.