Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Yngve Hågensen fikk hederspris

Mangeårig LO-leder og Fellesforbund-medlem Yngve Hågensen, fikk LOs hederspris under åpningen av LO-kongressen mandag. (foto: Tri Nguyen Dinh)

– Kjære venner. Dette kom som en særdeles overraskelse, var kommentaren da den legendariske LO-lederen ble trampeklappet opp på scenen av dagens LO-leder, Gerd Kristiansen, skriver Fri Fagbevegelse.

LOs hederspris står høyt. Den har imidlertid ikke blitt tildelt den mangeårige LO-lederen, inntil mandag formiddag.

– Ingen fortjener LOs hederspris mer enn de du gjør. Det er en stor ære for meg og LO og gi den til deg på åpningen av årets kongress med mange av dine fagforeningsvenner i salen, sa Gerd Kristiansen.

– Du får denne prisen i dyp respekt for den du er og hva du har gjort gjennom et helt liv for hele den faglige arbeiderbevegelsen. Fortsatt er du den mest etterspurte taleren og fortsatt er du alltid på farten, Ungdommen vil møte deg for å lære. Du nyter den dypeste respekt i hele det norske samfunnet, hos politikere, arbeidsgivere, næringlivet og i alle samfunnslag. Du løftet landet ut av en massearbeidsledighet. Det vil alltid være forbundet med ditt navn. Til og med biskop Rosemarie Køhn ga deg tillatelse til å banne på talerstolen, fortsatte LO-lederen.

– Vi forsøker å leve opp til den kompromissløse kampen som du førte som LO-sjef hver eneste dag i arbeidet med arbeid til alle og en rettferdig fordeling som jobb nummer en, avsluttet hun.

Yngve Hågensen var LO-leder fra 1889 til 2001. Han er blitt 78 år. Han svarte LO-kongressen med å uttrykke en stolthet overfor en rørsle som skal bære arbeiderbevegelsen fram til nye stolte tradisjoner, blant annet gjennom valget 11. september.

– Dere har en stolt historie bak dere. Det står skrevet i historiebøkene. Dere skal skrive de nye sidene til de kommende historiebøkene. Hjertelig tusen takk, sa han, til ny stående trampeklapp.