Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Fellesforbundet sier nei til EUs tredje energipakke og medlemskap i ACER

Fellesforbundet mener Stortinget må si nei til medlemskap i ACER. – Forbundsstyret frykter at medlemskap kan svekke den nasjonale styringen og kontroll med energiressursene, sier forbundsleder Jørn Eggum.

Forbundsstyret i Fellesforbundet har i dag vedtatt en uttalelse om EUs tredje energipakke og medlemskap i ACER. Forbundsstyret uttaler at med bakgrunn i den kunnskapen vi i dag har, så må Stortinget si nei til medlemskap i ACER. Videre mener forbundsstyret at saken må behandles etter § 115 i Grunnloven og må derved ha ¾ flertall for å bli vedtatt.

- Det er viktig at Norge har sikkerhet for at energipolitikken i Norge skal utformes og vedtas av norske myndigheter. Det gjelder hvem som skal få konsesjon på utbygging av energiressursene, hvem som skal eie dem, hvem som skal vedta og bygge ut kabler mot utlandet og hvem som skal disponere inntektene fra salg av energien, sier Eggum.

- Forbundsstyret er positive til internasjonalt samarbeid om både utvikling og utveksling av energi, men når forbundsstyret sier nei til medlemskap i ACER, er det altså av frykt for at vi skal svekke den nasjonale styring og kontroll med energiressursene, avslutter Jørn Eggum.

Les hele uttalelsen her.