Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Investering i Troll-feltet kan sikre fremtidige arbeidsplasser

Det ble i dag kjent at Equinor vil investere 7,8 milliarder på Troll-feltet. – Dette er en viktig investering for fremtidige arbeidsplasser her til lands og for norsk industriutvikling, sier Fellesforbundets leder, Jørn Eggum.

Utbyggingsplanen som Equinor overleverte til olje- og energidepartementet i dag er den tredje utbyggingsfasen på Trollfeltet, heter det i pressemeldingen fra Equinor, som regner med at man nå kan utvinne gass fra dette feltet til etter 2050.

Troll er den største gassprodusenten på norsk sokkel, og står for åtte prosent av EUs årlige gassforbruk.

Equinor varsler også at de vil signere kontrakter for totalt anslagsvis 750 millioner kroner innenfor marine installasjoner og undervannsutstyr til denne utbyggingen. Det er selskapene, Nexans, Allseas og Deep Ocean som tildeles kontraktene.

- Mange av våre medlemmer jobber i tilknytning til olje- og gassbransjen, for dem betyr denne investeringen at de fortsatt vil ha en jobb å gå til i fremtiden, derfor er vi glade for denne nyheten, forklarer Jørn Eggum.

- Vi vet også at Troll C er blant de plattformene Equinor planlegger å elektrifisere, noe som vil gjøre produksjonen mer karboneffektiv og dermed styrker konkurransekraften for norske industriarbeidsplasser ytterligere, legger han til.