Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Avverget streik for flyarbeiderne

Fellesforbundet avverget streik på overtid og sikrer lønnsløft for flyarbeiderne.

Fellesforbundets forhandlingsleder er fornøyd med at det ble enighet i meklingen på Flyoverenskomsten.

Tre og en halv time på overtid kom Fellesforbundet og NHO Luftfart natt til tirsdag til enighet i meklingen på Flyoverenskomsten. 

Dermed blir det ikke streik for Fellesforbundet-medlemmene i flysektoren, og alle ansatte som er omfattet av overenskomsten kan gå på jobb som normalt. 

Fellesforbundet gikk til meklingen med et klart mål om at partene kunne komme til enighet om et resultat som medlemmene kan stille seg bak. Etter at forhandlingsresultatet ble stemt ned i uravstemmingen tidligere i vår, var det særlig manglende reallønnsutvikling som hadde et klart fokus. 

Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen er tilfreds med at partene nå har kommet til en meklingsløsning med NHO Luftfart. 

– Vi er fornøyde med å ha kommet i havn etter en krevende mekling, med god bistand fra mekleren. Nå har vi kommet til en løsning som gir medlemmene våre et lønnsløft som vi håper de kan gi sin tilsutning til, sier Dag-Einar Sivertsen. 

Bedre lønnsutvikling og vilkår

Enigheten innebærer et generelt tillegg til alle som er omfattet av overenskomsten på kr 4 per time. 

Videre har partene kommet til enighet om et kraftig løft av minstelønnssatsene.

– Gjennom dette resultatet mener vi å ha kommet et godt stykke videre på veien i å utvikle overenskomsten. Vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd en solid heving av lønnssatsene, som vi mener er helt nødvendig for at bransjen skal bli mer konkurransedyktig, fastslår Sivertsen. 

I tillegg til økte satser i overenskomsten er det enighet mellom partene om at det skal det legges til rette for komptensehevende tiltak og at det skal arbeides målrettet med mangfold og likeverd. 

Se Riksmeklerens møtebok her

Les alt om Flyoverenskomsten her