Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Krever flere tiltak for permitterte

– Regjeringen må gjøre mer for å stille opp for de som rammes av koronatiltakene, krever Fellesforbundet.

Forbundssekretær Clas Delp
– Regjeringen må stille opp mer for de som rammes av koronatiltakene innen hotell, restaurant og uteliv, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet. Foto: John Trygve Tollefsen

Under en pressekonferanse torsdag 13. januar varslet statsminister Jonas Gahr Støre flere lettelser i koronatiltakene. Det innebærer blant annet at skjenkeforbudet oppheves fra fredag 14. januar.

Forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundets ledelse understreker at alkoholservering er helt avgjørende for at mange hoteller, restauranter og utesteder skal kunne holde åpent.

– Vi er glad for at regjeringen har lyttet til våre medlemmer i hotell og restaurantbransjen og igjen åpner for alkoholservering, sier Clas Delp.

Lønnstøtteordningen må utvides

Samtidig krever Fellesforbundet at regjeringen følger opp bransjen med flere tiltak. Svært mange serveringssteder stengte ned da skjenkeforbundet ble innført og har dermed ikke fått mulighet til å delta i lønnsstøtteordningen.

– Det må åpnes for at utestedene som har vært stengt får ta del i lønnsstøtteordningen fremover. Det må settes en ny frist for å bli med i ordningen, slik at disse også kan få støtte hvis de tar permitterte tilbake i jobb nå, sier Delp.

Kompetanseheving for permitterte

De nye reglene tillater alkoholservering fram til klokken 23.00. Fortsatt vil det være krav om bordservering og andre smitteverntiltak som legger begrensninger på bransjen.

– Serveringsbransjen rammes hardt av tiltakene. Konsekvensen er at mange ansatte i næringen  vil måtte forbli helt eller delvis permitterte. Da er det utrolig viktig at de får brukt tiden til å opparbeide seg enda mer kompetanse, sier Delp.

Han ber regjeringen gjeninnføre ordningen som gjorde det mulig for permitterte å kombinere opplæring og utdanning uten å måtte søke Nav om dette.

– Vi skal utvikle næringen for framtida, og da må vi gi de ansatte muligheten til å bruke tida som permittert til å kunne delta i kurs og utdanning, slår Delp fast.