Hopp til hovedinnhold

Mekling pågår: Streikefare for flyarbeiderne

Meklingen for flyarbeiderne er i gang mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart. Fra mandag kan flere hundre ansatte i flybransjen være i streik.

Norwegian-fly på Oslo lufthavn med tomme bagasjevogner.
Foto: Mostphotos

Etter at Fellesforbundet og NHO Luftfart tidligere i vår brøt forhandlingene på flyoverenskomsten har partene frist til søndag kl. 24 for å bli enig om en ny avtale.

Om partene ikke finner en felles forhandlingsløsning kan 447 medlemmer bli tatt ut i streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 27. mai.

– Vi har som målsetning å komme til en løsning i meklingen innenfor tidsfristen, men skulle ikke meklingen føre frem vil det bli iverksatt streik blant våre medlemmer på Flyoverenskomsten fra arbeidstidens begynnelse mandag 27. mai, sier forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen.

Varsel om plassfratredelse (streikeuttak)

Fellesforbundet har i første omgang varslet plassfratredelse (1. uttak) for medlemmer i Aviator i Bergen og Menzies i Oslo. Til sammen omhandler denne plassfratredelsen 447 medlemmer, som er klare for arbeidskamp hvis meklingen ikke fører frem.

– En streik vil svært sannsynligvis merkes godt på flytrafikken i Norge. Vi ønsker selvsagt ikke å ramme en uskyldig tredjepart, men våre medlemmer er svært klare til en eventuell kamp for sine krav på flyoverenskomsten. En eventuell opptrapping av streiken vil fortløpende bli vurdert og iverksatt dersom dette blir nødvendig, avslutter Sivertsen.

  • Se hvem som tas ut i en eventuell streik (1. uttak) og våre krav nederst på siden.

Les mer

Informasjon til medlemmer som er omfattet av overenskomsten

  • Det er tidligere sendt ut lister med oversikt over plassfratredelse ved konflikt.
  • Vi holder deg oppdatert på meklingen på våre nettsider.
  • Dersom meklingen fortsetter på overtid, skal alle møte på jobb som vanlig, med mindre annen beskjed blir gitt.
  • Ved konflikt blir det orientert via nettsidene. Vi sender også SMS til alle medlemmer vi har registrert med mobilnummer.
  • Ved konflikt skal du forholde deg til beskjeder fra avdeling og tillitsvalgte.