Hopp til hovedinnhold

Fellesforbundets visuelle profil

Her finner du profilhåndbok, logoer og andre ressurser.

Håndbok og ressurser

Fellsforbundets visuelle profil har gjennomgått en full overhaling i 2021. Ved all kommunikasjon skal den nye profilen brukes.

ff-Logoswap.gif

Profilhåndboken

Håndboken viser eksempler og prinsipper på hvordan Fellesforbundet skal se ut i i ny profil. Den er ment som et oppslagsverk og en veileder for både eksterne og interne brukere av profilen.

I tillegg gir den utfyllende informasjon om profilens virkemidler, opprinnelse og korrekt bruk av de ulike delene i profilen.

Dersom du har spørsmål knyttet til profilen eller håndboken ta kontakt med kommunikasjons­avdelingen på e-post redaksjonen@fellesforbundet.no.

Verktøykassen - til nedlasting

Logo

Fellesforbundet har nå en felles logo som forener hele Fellesforbundet. Vi henviser til retningslinjer om blant annet tillatte fargekombinasjoner og plassering av logo.

Sosiale medier

På sosiale medier må vi som regel bruke Fellesforbundets symbol uten at navnet er synlig. Det er derfor viktig at navngivningen av f.eks. avdelingens facebooksider følger Fellesforbundets navnestandard. Navnet på siden skal da starte med Fellesforbundet, for eksempel "Fellesforbundet avd. 647 Glåmdal Fagforening".

Illustrasjoner

Illustrasjonsuniverset er laget av Martin Hvattum, og er i Fellesforbundets strek og fargepalett. Disse illustrasjonene brukes i forbindelse med profilering av Fellesforbundet, herunder avdelinger og klubber.

Illustrasjonene finnes også i vektorformat og i cmyk, og disse gis tilgang til på forespørsel.

Det er mulig for avdelinger og klubber å få utarbeidet egne illustrasjoner i Fellesforbundets illustrasjonsunivers. Ta kontakt med kommunikasjons- og stabsavdelingen for mer informasjon. 

Verktøykassen - kontakt for tilgang

Typografi

Fellesforbundets skrifttype er vår egen Fellesforbundet Moderna Grotesk. Skriften er innebygget i powerpointmalen. I wordmaler etc bruker vi erstatningsskriften Franklin Gothic medium og heavy.

Ikoner og infografikk

Det er utarbeidet et sett med ikoner og infografikk til blant annet nettbruk.

Grid og layout

Det er utarbeidet maler for grid som tilgjengeliggjøres på forespørsel.

Andre maler

Powerpointmal, wordmal og trykksakmaler tilgjengeliggjøres på forespørsel.

Oppdateringer i profilbutikken

Profilbutikken blir fortløpende oppdatert med nye produkter. Følg med! 

Om bruk av lokale leverandører

En del av avdelinger/klubber bruker lokale designbyråer eller lignende for å utforme eget materiale til bruk for web og print. Vi bistår dersom disse byråene har behov for materiell og utfyllende informasjon

Vi minner samtidig om at vi i Fellesforbundet organiserer denne yrkesgruppen. Hvis ikke designbyrået allerede har tariffavtale kan dere være med å påvirke slik at dette kommer på plass.

Trykksaker

Jobber du i en av våre avdelinger, kan du logge deg inn og bestille trykksaker her:

Bestilling Web2print