Hopp til hovedinnhold

Kompetanse i grafisk bransje

Du som arbeider i grafisk bransje har flere muligheter for å få økonomisk støtte til kurs.

Alle medlemmer som arbeider innen de grafiske områdene kan søke støtte til kurs i Grafisk Stipendordning. De som arbeider i bedrift som har ordningen med Grafisk Utdanningsfond, kan ta kurs der halve kursprisen dekkes av fondet. De som arbeider i emballasjeområdet og har ordningen med Utdanningsfondet for grafisk emballasje (UGE) kan søke støtte i fondet.

Det kan være vanskelig å finne gode og relevante kurs, men felles for de fleste kurs er at du må søke om å få det godkjent før du starter.

Arbeider du med maskiner så har du praktisk erfaring med hydraulikk og pneumatikk. Det finnes et nettkurs som gir deg dypere kunnskap om hydraulikk, du finner det på https://www.oljehydraulikk.no/ der du også kan bestille kurs.

Grafisk Utdanningsfond har to kursleverandører som ordner det praktiske med å få kursrabatten du har rett på, det gjelder IGM og Qross Kurssenter. Her vil du også få vite om du har rett til kursrabatt fra Grafisk Utdanningsfond.

Qross Kurssenter er godkjent kurssenter for medlemmer av GU og tilbyr over 200 kurs og kurspakker innen Adobe, Microsoft, Google, grafisk design og produksjon, foto og bildebehandling, video og videoredigering, webdesign og utvikling, universell utforming, kunstig intelligens, sosiale medier, digital markedsføring, 3D m.m.

Nytt kurs i KI for grafisk bransje: qross.no/kurs/ki-grafisk-bransje

Jobber du med programvare fra Adobe? Ikke gå glipp av kurs med fokus på kunstig intelligens i Adobe Creative Cloud: qross.no/kurs/ai-adobe-creative-cloud

Les mer om medlemsrabatt på kurs her: qross.no/gu eller se Qross Kurssenters kursvelger hvor du enkelt kan søke, filtrere og finne dine neste kurs: qross.no/kurs/

Konferanser

Making Design er Nordens største Adobe-konferanse med fokus på kreativ design og inspirasjon i InDesign, Illustrator, Photoshop og UX Design. Hit kommer internasjonale og nasjonale foredragsholdere. Vi marinerer oss i kreativitet, design og faglig påfyll. Den holdes i Oslo 5. og 6. juni. Les mer og påmelding her

Fonds- og stipendordninger

Grafisk Utdanningsfond (GU) og Utdanningsfondet for grafisk emballasje (UGE) er tariffestede ordninger som forutsetter at bedriften er omfattet av tariffavtale med ett av utdanningsfondene og at den enkeltes rettigheter er i orden.

Grafisk stipendordning er for medlemmer av Fellesforbundet som arbeider i de grafiske områdene og som oppfyller kriteriene.

LOs utdanningsfond har som formål å støtte opplæringstiltak og kompetanseutvikling for (blant andre) medlemmer i Fellesforbundet

Grafisk Utdanningsfond (GU)

Ordningen med Grafisk Utdanningsfond (GU) er en del av
- Overenskomst for avis, avistrykkeri og pakkeri
- Overenskomst for trykkerier og grafiske bedrifter
- Overenskomst for bokbindere

For å være omfattet må man derfor arbeide i en bedrift der en av disse tre overenskomstene er gjort gjeldende.