Miljøbedrifter i Norge tariffoppgjøret 2022

Her vil du fortløpende finne informasjon om denne overenskomsten i tariffoppgjøret 2022.

Brudd i forhandlingene med Norsk Industri

Onsdag 3. mai ble det brudd i forhandlingene på Miljøbedrifter i Norge, og overenskomsten går dermed til mekling hos Riksmekleren med meklingsfrist 3. juni kl. 24.

Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om at medlemmene skal ha en lønn som de kan leve av. Underveis i forhandlingene ble det klart at arbeidsgiversiden ikke var villig til å gi et lønnsløft for å øke kjøpekraften for ansatt i bransjen.

– De var heller ikke villig til å øke minstelønnssatsen nevneverdig, selv om vi holdt oss innenfor frontfagsrammen, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød fra Fellesforbundet.

Kravet om en lønnsstige for å sikre at ansatte ikke går ned i lønn ved bytte av arbeidsgiver ved anbud, ble avfeid og arbeidsgiversiden var ikke villig til å sikre ansatte som arbeider med smuss og farlig avfall.

– Disse kravene og flere andre krav som ble avvist blir reist på nytt i meklingen som starter hos Riksmekleren 2. juni, med meklingsfrist 3. juni kl. 24.

Fellesforbundets forhandlingsdelegasjon brøt forhandlingene med Norsk Industri.