Hopp til hovedinnhold

Sandtakoverenskomsten tariffoppgjøret 2022

Her vil du fortløpende finne informasjon om denne overenskomsten i tariffoppgjøret 2022.

FF-Hele byen.png

Enighet på Sandtakoverenskomsten

Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om økt lønn og økt kjøpekraft for medlemmene på Sandtakoverenskomsten. Mandag kveld ble partene enig om et resultat.

Et av de viktigste kravene for delegasjonen til Fellesforbundet i forhandlingene med Norsk Industri var å få på plass en økning i fagarbeidertillegget.

– Vi fikk i oppgjøret i 2020 for første gang inn et fagarbeidertillegg på denne overenskomsten på 7 kroner i timen. Vi fikk nå en ytterligere heving av tillegget med 4,50 kroner i timen slik at nytt fagarbeidertillegg da er 11,50 kroner i timen, sier forhandlingsleder Terje Johansen.

Noen nøkkeltall:

  • generelt tillegget på 4 kroner i timen
  • et bransjetillegg til alle på 0,20 kroner i timen
  • minstesatsene ble økt med 7,1%, og ligger nå mellom 200,06 og 210,56 kroner i timen for voksne arbeidere.

Det skal i kommende tariffperiode gjennomføres et utvalgsarbeid for å se på muligheten for å slå Sandtakoverenskomsten sammen med en annen passende overenskomst i Fellesforbundet

Resultatet er anbefalt av forhandlingsdelegasjonen

– Resultatet skal nå ut på uravstemning blant medlemmene på Sandtakoverenskomsten. Fellesforbundets forhandlingsutvalg anbefaler å stemme ja til forslaget. Vi håper at medlemmene setter seg nøye inn i resultatet og avgir sin stemme ved uravstemningen 22. juni, sier Johansen.