Hopp til hovedinnhold

Narystė

Kaip „Fellesforbundet“ narys esate bendruomenės, siekiančios kurti lygiomis teisėmis visiems grįstą darbo aplinką, dalis. Be patyrusių profesinių sąjungų atstovų mes teikiame būtinąją teisinę pagalbą ir siūlome geriausias rinkoje draudimo schemas.

Narystės privalumai

Kaip „Fellesforbundet“ narys jūs naudojatės įvairiais privalumais, susijusiais su darbo užmokesčių / atlyginimų apsauga, darbo valandomis, bei kitais socialiniais privalumais. Narystė taip pat suteikia galimybę pasinaudoti puikiais draudimo variantais ir kitais privalumais, pavyzdžiui, nuomojamais automobiliais, atostogomis / patirtimi, mobiliaisiais telefonais / plačiajuosčio ryšio paslaugomis per „LOfavør“.

Privalumai nariams, dirbantiems įmonėje, kuriai taikoma kolektyvinė sutartis:

• garantuoti sutartimi numatyti atlyginimai (pagal kolektyvinę sutartį); teisė į kasmetines vietos derybas;
  • 5 darbo dienų ar trumpesnė darbo savaitė; pagalba priverstinio darbo ne visą darbo dieną atveju, pažeidus įstatymus ar sutarties nuostatas dėl darbo valandų;
  • įstatymu numatytos tėvystės, priežiūros ir mokslo atostogos; kaip partneris jūs turite teisę į 14 dienų apmokamas atostogas, susijusias su vaiko gimimu / įvaikinimu;
  • bent 50 % ir dažnu atveju 100 % išmoka už viršvalandžius;
  • įvairios išmokos, pavyzdžiui, už darbą vakarais, naktimis ir savaitgaliais;
  • nacionalinio draudimo sąlygos ir AFP išmoka (sutartimi numatyta pensija);
  • 5 savaičių trukmės atostogos ir 12 % atostogų išmoka;
  • teisė pasinaudoti teisine pagalba / vertinimu darbo sutarties nutraukimo atveju;
  • teisė pasinaudoti teisine pagalba / vertinimu profesinės traumos atveju.

Apie kolektyvines sutartis

Įmonė, kuriai netaikoma kolektyvinė sutartis

Jei esate narys, tačiau dirbate įmonėje, kuriai netaikoma kolektyvinė sutartis, jūs vis tiek turite teisę į pagalbą priverstinio darbo ne visą darbo dieną, Norvegijos darbo aplinkos įstatymo pažeidimo, profesinės traumos ar atleidimo atvejais.

„Fellesforbundet“ siūlomi draudimo variantai

„LOfavør“ namų turto draudimas: visos vertės namų turto ir kilnojamojo turto draudimas, apimantis atsakomybės draudimą, teisinės pagalbos draudimą bei jūsų namų turto ir kilnojamojo turto draudimą. Šis draudimas netaikomas nariams, kurie yra studentai.

„LOfavør“ bazinis draudimas: Pagal šį draudimo liudijimą teikiama finansinė „greitoji pagalba“, išmokant vienkartinę išmoką mirus nariui, sutuoktiniui / sugyventiniui ar vaikui. Šis draudimas netaikomas nariams, kurie yra studentai.

„LOfavør“ draudimas nuo nelaimingų atsitikimų: Pagal šį draudimo liudijimą teikiama finansinė pagalba mirties, negalios atveju ar patyrus gydymo išlaidų, susijusių su nelaimingu atsitikimu, įvykusiu ne darbo valandomis. Šiuo draudimu turi teisę pasinaudoti visi jaunesni nei 70 metų nariai, išskyrus studentus.

Atsisiųsti draudimo brošiūrą (norvegų kalba)

Savarankiškai apmokamas draudimas

„LOfavør“ teisinės pagalbos draudimas: Visi profesinėje srityje aktyvūs „Fellesforbundet“ nariai turi teisę pasinaudoti šia schema nuo 2020 m. gegužės 1 d. Draudimas kainuoja 71 Norvegijos kroną per mėnesį. Šiuo draudimu apdraudžiami visos svarbiausios teisinės sritys, susijusios su asmeniniu gyvenimu, pavyzdžiui, šeima ir paveldėjimas, prekių įsigijimas, nuoma, kaimynų ginčai, draudimo reikalavimai ir vairuotojo pažymėjimo atšaukimas.

Daugiau apie teisinį draudimą (norvegų kalba).

„LOfavør“ kelionių draudimas: Visi „Fellesforbundet“ nariai turi teisę pasinaudoti šiuo draudimu už 95 Norvegijos kronas per mėnesį. Draudimo liudijimas galioja visai šeimai, 24 valandas per parą visame pasaulyje. Be perviršio ar atšauktos kelionės draudimo.

Daugiau apie kelionių draudimą (norvegų kalba).

Labai palankios būsto paskolų palūkanų normos

„LOfavør“ savo nariams siūlo įvairius privalumus. Susipažinkite su nauju „LOfavør“ būsto paskolos (norvegų kalba), siūlančiu labai palankią palūkanų normą.

Parama tolesnėms studijoms / mokymuisi

Jei esate „Fellesforbundet“ narys (ne studentas) ir buvote juo pastaruosius 3 metus, galite teikti paraišką Profesinių sąjungų konfederacijos (LO) švietimo fondo paramai gauti! Fondas teikia paramą visiems studijų / mokomųjų kursų metams ir trumpesnės trukmės kursams.

Sužinokite daugiau apie paramą tolesnėms studijoms / mokymuisi  (norvegų kalba)

Savarankiškai dirbantys asmenys

Jūs galite tapti „Fellesforbundet“ nariu net jei dirbate savarankiškai.

Daugiau sužinosite čia (norvegų kalba).

Find out more here (in Norwegian).