Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er død

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er død, 84 år gammel, etter kort tids sykeleie.

Tidligere LO-leder og mangeårig medlem av Fellesforbundet, Yngve Hågensen, har gått bort. Han har satt dype spor etter seg i LO, hele fagbevegelsen og norsk samfunnsliv. 

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Yngve Hågensen har gått bort. Yngve var en fantastisk mann som har gjort en ekstraordinær innsats for fagbevegelsen, sier forbundsleder Jørn Eggum. 

Yngve Hågensen ble valgt som LO-leder på kongressen i 1989, og var leder frem til 2001. Hans første tillitsverv var lokalt som sekretær i Papirarbeidernes Forening i 1964.

Hågensen har også stått for en ekstraordinær innsats på det politiske området som medlem av Arbeiderpartiet. Han har ledet valgkomiteer på partiets landsmøter og har hatt sete i partiets sentralstyre. 

–  Yngve Hågensen har satt spor etter seg som en markant LO-leder som gjennom sine mange nasjonale og internasjonale verv har talt arbeidsfolkets sak. Det har han gjort på en utmerket måte. Yngve Hågensen er mitt forbilde og vi lyser fred over hans minne, sier Jørn Eggum.