Hopp til hovedinnhold

Jubler over full seier i tipssaken

Fredag falt dommen for tipssaken i Høyesterett. Det endte med medhold og seier for Fellesforbundet-medlemmene hos Hotel Bristol.

Forbundssekretær Clas Delp
Etter flere runder i retten endte tipssaken med full sier for Fellesforbundet. Foto: John Trygve Tollefsen

Tipssaken gikk opp til Høyesterett rett før påsken, etter at den opprinnelige dommen fra Lagmannsretten ble anket av arbeidsgiver.

En selvfølge at ansatte får beholde tipsen

Nå er dommen klar, og de ansatte kan glede seg over å ha vunnet frem med sine rettigheter til å beholde all tipsen de mottar. 

– En historisk dom som setter et viktig eksempel for resten av bransjen, fastslår forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet. 

Høyesterett har konkludert med at arbeidsgiveren Hotel Bristol ikke har rett til å trekke fra tipsen til de ansatte for å dekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader. Arbeidsgiver er også dømt til å betale erstatning til Fellesforbundet-medlemmene. 

– Denne saken handler om rettferdighet for de ansatte i bransjen som mottar tips. Derfor er vi veldig fornøyd med at Høyesterett nå har konkludert med at arbeidsgiver ikke har retten til å forsyne seg at de ansattes tips for å dekke egne kostnader og utgifter, sier Clas Delp og legger til: 

– Dette har vært en vanskelig sak, og medlemmene våre hos Hotel Bristol er tøffe som har valgt å ta denne kampen for resten av bransjen. Nå er vi glade for å ha fått en endelig dom som går i vår favør. 

Les dommen her.