Hopp til hovedinnhold

Gammel artikkel!

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel.

EØS-utredning settes i gang

Fellesforbundets Line Eldring leder utvalget som skal utrede EØS-samarbeidet.

Line Eldring, leder av samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet. Portrett i helfigur.
Line Eldring gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å utrede erfaringene med EØS-samarbeidet de siste ti årene. Foto: John Trygve Tollefsen

I Hurdalsplattformen fikk Fellesforbundet gjennomslag for å utrede Norges tilknytning til Europa. I dag har regjeringen formelt satt i gang arbeidet.

Leder av Samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet, Line Eldring, skal lede arbeidet med den nye EØS-utredningen.

– Dette er et svært viktig oppdrag, og jeg må bare takke regjeringen for tilliten. Utvalget består av høyt kvalifiserte personer fra akademia og samfunnsliv, og nå klør jeg i fingrene etter å starte arbeidet sammen med dem, sier Eldring.

Utvalget skal utrede erfaringene med EØS-samarbeidet de siste ti årene. Arbeidsliv blir ett av de viktige temaene i utredningen.

Les mer om utredningen på regjeringens nettsider

Innfrir viktig krav

Fellesforbundets landsmøte krevde i 2019 at Norges forhold til Europa må utrede. Det er viktig å få belyst handlingsrommet dagens EØS-avtale gir oss.

For Fellesforbundet er det avgjørende viktig å ha handlingsrom til å skape verdens beste arbeidsliv, samtidig som vår industri har den beste markedstilgangen til Europa.

– Jeg er veldig glad for at regjeringen nå setter i gang arbeidet med denne utredningen. Bare slik kan vi få en opplyst debatt om hvordan vi best sikrer et anstendig arbeidsliv og et lønnsomt eksportrettet næringsliv på en gang, sier forbundsleder Jørn Eggum.

– Vi er stolte av at Fellesforbundets egen Line Eldring har blitt utnevnt til å lede utredningen. Det er klart vi er stolte av at vi har krefter i vår organisasjon akslet til den omfattende oppgaven, legger Eggum til.

Les mer om Fellesforbundets krav her