Bilgummilageret inngår tariffavtale

Bilgummilageret AS på Karmøy har møtt stort press utenfra etter at de nektet å inngå tariffavtale. Nå har de meldt seg inn i NHO og underskrevet tariffavtale er på vei, skriver Magasinet for fagorganiserte.

Publisert 22.11.2017 kl. 12:24

Felles front mot seksuell trakassering

NHO Reiseliv og Fellesforbundet lanserer en felles kampanje «#notonthemenu» for å bekjempe seksuell trakassering på norske serverings- og utesteder. Det er en samlet arbeidsgiver og arbeidstakerside i reiselivsnæringen som allerede i vår ble enig om å samarbeide for å hindre og forebygge seksuell trakassering i reiselivsnæringen.

Publisert 21.11.2017 kl. 13:43

Søkelys på arbeidslivskriminalitet

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie var første innleder på Fellesforbundets Oslofjordkonferanse torsdag. Hauglie satte søkelyset på arbeidslivskriminalitet, et tema som opptok svært mange av de tillitsvalgte i salen. På bildet med Fellesforbundets nestleder Steinar Krogstad.

Publisert 16.11.2017 kl. 10:08

Forbud mot underbetaling av ansatte

Fra 1. januar 2018 blir det forbudt å lønne hotell-, restaurant- og cateringarbeidere over 18 år mindre enn 157,18 kroner per time. Den nylig vedtatte Forskrift om allmenngjøring av tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringvirksomheter gjelder enten arbeidstakerne er fagorganiserte eller ikke, enten de er norske eller utenlandske, og uansett hvor i landet de jobber.

Publisert 10.11.2017 kl. 09:12

Over 1800 forslag til tariffoppgjøret

Avdelingsleder Reidar Lundemo og hans stab i Tariffavdelingen har hatt nok å gjøre den siste måneden. Fra Fellesforbundets avdelinger har det kommet inn over 1800 forslag til neste års lønnsopgjør. – Det har vært mye å gjøre, men det er hyggelig jobbing når det kommer som følge av god aktivitet i lokalavdelngene, sier han.

Publisert 09.11.2017 kl. 09:23

Arbeiderpartiet vil forby innleie

Arbeiderpartiet mener forholdene i byggebransjen er så dramatiske at de fremmer forslag om å forby innleie av arbeidskraft, skriver VG. Det er Aps arbeidspolitiske talsperson, Hadia Tajik, som fremmer forslaget til Stortinget.

Publisert 07.11.2017 kl. 14:21

Utlendinger dør oftest på jobb

Er du ung, utenlandsk eller innleid har du 1,6 ganger så stor sannsynlighet for å dø på en norsk byggeplass. Det viser en ny rapport, som Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) omtaler i dag. – Dette er en stadfestelse av en situasjon som har vært der i flere år. Dette er godt kjent både i Norge og internasjonalt, sier nestleder i Fellesforbundet Steinar Krogstad til ANB.

Les saken hos siste.no

Publisert 07.11.2017 kl. 12:16

Nekter ansatte tariffavtale

Bilgummilageret AS i Kopervik i Rogaland nekter de ansatte tariffavtale. Forbundet har på vegne av medlemmene krevd en slik avtale. Fellesforbundet krever ordnede lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte ved bedriften. Flere runder med forhandlinger har ikke ført fram, og bedriften har til og med sagt opp ett av forbundets medlemmer.

Publisert 06.11.2017 kl. 08:23

Riksavtalen blir allmenngjort!

Riksavtalen blir allmenngjort! - En stor seier for alle arbeidstakerne i bransjen og de seriøse bedriftene med tariffavtale, sier forbundssekretær Clas Delp (bildet).

Publisert 03.11.2017 kl. 15:40

Anniken Hauglie til Oslofjordkonferansen

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kommer til Oslofjordkonferansen i Fellesforbundet torsdag 16. november. Konferansen holdes i forbundets lokaler på Lilletorget 1 i Oslo, torsdag 16. november.

Publisert 02.11.2017 kl. 08:50